2009 m. lapkričio 24 d., antradienis

Dantys


Mūsų cvergpinčeriukei buvo dar neiškritę pieniniai dantukai, kai jau pradėjo kaltis nauji, tikrieji dantukai. Tai būdinga daugeliui mažų veislių šuniukams, jei taip atsitiks, nereikia išsigąsti, tiesiog reikia palaukti, kol naujas dantukas pasieks pusę senojo dydžio ir nuvažiavus pas veterinarą jį ištraukti. Tai veterinarui nėra sudėtinga, bet šuniukui vis tiek skausminga, todėl veterinaras Jūsų šuniukui suleis raminančių bei nuskausminamųjų vaistų. Jei šuniukas labai bijo, nesileidžia, kartais prireikia narkozės, bet paprastai ji būna labai silpna ir šuniukas greitai atsigauna. Mūsų cvergpinčeriukei taip pat reikėjo traukti vieną dantuką, bet kadangi laiku suskubome tai padaryti dabar jos sukandimas taisyklingas, priešingu atveju to galėjo nebūti.
Dar kalbant apie dantukus, svarbu paminėti apnašas. Jei jų atsiranda – reikia jas nuvalyti, nes gali pradėti gesti dantukai. Todėl reikia kartais duot pagriaužti tam skirtų skanėstų (jei ėda sausą maistą), jei šeriama mėsa (RAW) tokių problemų paprastai nebūna. Kažkur girdėjau, kad dantukus gerai valyti su pomidoro skiltele.
Jokiu būdu neduokite šunims virtų, keptų kaulų! Jokių, ne tik vištienos, nebent jūs šeriate RAW. Didžiausią klaidą žmonės daro nuvalgydami mėsą, o šuniukui numesdami kaulą. Nesvarbu, kad jis ir prašo – nekenkite jam ir jo dantukam!


Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą